Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА обрало управителя для нафтопродуктопроводу «Самара –Західний напрямок»

16-04-2021

За підсумками розгляду пропозицій учасників конкурсу з відбору управителя для частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» Тендерний комітет АРМА з питань управління активами ухвалив рішення про обрання переможцем конкурсу АТ «Укртранснафта».

Як повідомлялося, у конкурсі взяло участь всього двоє учасників, адже конкуренція на даному ринку є об'єктивно обмеженою. Переможець повністю відповідав установленим критеріям відбору та запропонував найбільш вигідні економічні умови. Крім того, щодо іншого конкурсанта – ТОВ «Прикарпатзахідтранс» - ухвалою Вищого антикорупційного суду України від 23.02.2021 р. передбачено заборону на користування та розпорядження зазначеним активом.

 

Порівняння ключових показників програм управління активом, поданих учасниками конкурсів

 

АТ «Укртранснафта»

ТОВ «Прикарпатзахідтранс»

Фінансовий результат компанії за останній звітній рік

+780 млн грн

- 110 млн грн

Очікуваний дохід від управління активом

29 млн грн

26,5 млн грн

Очікуваний дохід до Державного бюджету

2,5 млн грн

1 млн грн

Гарантований платіж до Державного бюджету (мінімальна сума обов'язкових надходжень до бюджету, яку управитель зобов'язується сплачувати за будь-яких умов, в т. ч. зі своїх власних коштів)

1,1 млн грн

1 млн грн

 

   

Окрім цього, АТ "Укртранснафта" має більшу матеріально-технічну базу та кількість кваліфікованих фахівців.  

Наступний етап передбачає здійснення оцінки активів та укладення договору про управління між АРМА та АТ «Укртранснафта». Зважаючи на стратегічне значення активу, Агентство докладе максимум зусиль для якнайшвидшого виконання вказаних процедур.

Слід зазначити, що успішна передача нафтопродуктопроводу в управління одній з найбільших компаній на відповідному ринку була б неможливою без продуктивної взаємодії АРМА з Кабінетом Міністрів України, СБУ, НАБУ та САП.