Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало активи у справі про масові катування українців на тимчасово окупованих територіях

08-05-2024

Головне слідче управління Національної поліції України розслідує кримінальне провадження, в якому 24 особи підозрюються у співпраці з представниками військово-політичного керівництва рф. Головна мета такої співпраці – масове затримання цивільного населення України на тимчасово окупованих територіях України для їх катування та отримання інформації, яка може бути корисною представникам окупаційної влади та рф.

За зверненнями потерпілих було встановлено неодноразові факти затримання українців для їх подальшого незаконного утримання у спеціалізованих режимних закладах позбавлення волі. Одним з таких закладів окупаційною владою рф визначено одну з виправних колоній, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області з 2014 року.

На запит слідства працівники Управління виявлення та розшуку активів Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) провели комплекс заходів для виявлення майна підозрюваних. За його результатами, працівники АРМА розшукали 10 об’єктів житлової нерухомості, 9 транспортних засобів, 4 земельні ділянки, рахунки в банківських установах України та зброю.

Вся зібрана інформація проаналізована та направлена до правоохоронного органу для вжиття відповідних заходів.