Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА зміцнює співпрацю з правоохоронцями для посилення боротьби з фінансовими злочинами

19-04-2024

 

17-18 квітня в Національній академії внутрішніх справ України відбувся дводенний семінар, присвячений питанням фінансових розслідувань. Від АРМА на заході був начальник Управління виявлення та розшуку активів Віталій Чубаєвський. У семінарі також взяли участь представники КМЄС, СБУ, ДБР, БЕБ, Національної поліції України, Держфінмоніторингу, НАВСУ та Міжнародної кіберакадемії.

Відкрили семінар ректор НАВСУ Володимир Чернєй та в.о. керівника операційного департаменту КМЄС Вероніка Крісткова.

Віталій Чубаєвський представив учасникам доповідь на тему «Роль АРМА у фінансових розслідуваннях та поверненні активів». Зокрема, розповів про роботу Агентства під час воєнного стану, про структуру АРМА,  досягнення та досвід взаємодії з правоохоронними органами у сфері виявлення та розшуку активів.

«АРМА – одна з ключових інституцій в нашій державі в антикорупційній боротьбі. Основними функціями Нацагентства є виявлення та розшук активів, що підлягають арешту у кримінальних провадженнях, та управління арештованими активами», - зазначив він. За словами В.Чубаєвського, за останні 10 місяців АРМА трансформувала роботу відомства та демонструє високі результати, наповнюючи державну скарбницю.

Від імені Голови АРМА Олени Думи начальник Управління виявлення та розшуку активів Агентства подякував ректорату НАВСУ та представникам КМЄС за можливість обговорити в експертному середовищі нагальні питання щодо розслідування фінансових злочинів.