Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Прозорість та підзвітність: АРМА обговорює KPI ефективності діяльності

07-05-2024

Сьогодні, 7 травня, Агентство з розшуку та менеджменту активів спільно Офісом розвитку публічної політики, під головуванням Голови Нацагентства Олени Думи, провели круглий стіл на тему «Реформування АРМА: пріоритети щодо запобігання корупції». Захід відбувся за участі представників Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, Антикорупційної ради АРМА, НАЗК, громадських антикорупційних об’єднань та журналістської спільноти.

Олена Дума, звертаючись до учасників круглого столу розповіла про результати роботи АРМА за останні 10 місяців, які реанімували потужності відомства у антикорупційній діяльності. 

«Cьогодні ми зібралися за Круглим столом, щоб зробити наступний крок у процесі транспарентності діяльності АРМА: всі ці 10 місяців ми чуємо про недоліки у нашій роботі. Хочу сьогодні підняти ці питання і обговорити їх в експертному колі. Адже разом з вами ми зможемо зробити АРМА сильною”, - зазначила Голова відомства, звертаючись до учасників круглого столу.

Вона додала, що команда АРМА одночасно робили повсякденну роботу, ініціювали зміни до законодавства, ініціювали нові порядки реалізації активів, відбору оцінщиків та управителів і це все відбувалося відкрито та транспарентно. Вперше за 8 років існування АРМА провело публічне звітування за 2023 рік.

Окремо Голова АРМА зупинилася на проблемних питаннях, які наразі створюють перепони у роботі відомства.

«З моменту мого призначення ми змогли реанімувати АРМА. Всім відомо - протягом 8 років своєї діяльності Агентство не давало тих результатів діяльності, які ми маємо зараз», - наголосила Олена Дума.

Зокрема, під час заходу АРМА презентувало бачення KPI ефективності діяльності відомства, що було обґрунтовано на підставі обговорених проблемних питань, які потребують нагального вирішення. Зокрема, саме від законодавчих змін залежить і ефективність управління арештованими активами. 

Рекомендації усіх представників підтримано та взято за основу для подальшого вдосконалення роботи агентства. Надалі ці показники будуть використовуватися для оцінки ефективності діяльності Нацагенства.