Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА купує новий пакет військових облігацій на суму 1,7 млрд гривень

30-04-2024

Розпорядження про погодження такої угоди прийняв Кабінет міністрів України сьогодні, 30 квітня. Про це сьогодні повідомила Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума. 

Уряд погодив купівлю нового пакету військових облігацій на суму 1,7 млрд грн.

“Найближчим часом ми плануємо направити на погодження Уряду новий проєкт на суму майже 40 млн доларів США, що в гривневому еквіваленті становитиме близько 1,5 мільярда гривень для невідкладної підтримки Сил Оборони України”, - повідомила Олена Дума.

Керівник Національного агентства додала, що АРМА робитиме все можливе, щоб ще більше коштів, шляхом придбання Військових облігацій, направити на зброю, набої, медикаменти, військову техніку для підтримки Збройних сил України та фінансування оборонних потреб країни.

Нагадаємо, що 23 квітня 2024 року, Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект № 10397, яким внесла зміни до Закону «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо управління грошовими коштами в іноземній валюті. А отже, зможе направити ще близько 40 млн доларів США на потреби обороноздатності країни.

Раніше, 17 квітня, АРМА отримало понад 112 млн гривень як чергову виплату за військовими облігаціями.