Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА продало російський аміак ще на 300 мільйонів гривень

13-10-2022

АРМА отримало ще 301,6 мільйона гривень від продажу аміаку на відкритих торгах.

Чергова партія арештованого аміаку обсягом у 10 тис. тонн, який належить російським підприємствам, реалізована на аукціоні, в ході якого початкова ціна зросла до понад 301 млн грн.

Це вже другий лот із загального обсягу аміаку, який складає загалом понад 40 тис. тонн. Перші 7 тис. тонн  АРМА реалізувало за майже 240 млн грн.

«Тільки від продажу двох лотів російського аміаку АРМА отримало близько 540 млн грн, що перевищує надходження від реалізації за всі попередні роки роботи Агентства. Але, на відміну від довоєнного періоду, сьогодні ми маємо можливість використовувати ці кошти з безпосередньою користю для оборони країни.  Нами вже придбано військові облігації на майже півмільярда гривень, і завдяки цьому саме АРМА наразі забезпечує пряме наповнення бюджету від розпорядження російськими активами», - наголосив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Кошти від проданого майна розміщено на депозитному рахунку АРМА, який є джерелом купівлі військових облігацій. З урахуванням придбання зазначених цінних паперів, Національне агентство протягом вересня-жовтня передало на потреби оборони понад 750 млн грн.