Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА провела зустріч з Надзвичайним і Поважним Послом Чеської Республіки в Україні

15-08-2023

Сьогодні відбулася зустріч Голови АРМА Олени Думи з Надзвичайним і Поважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Матулою.

У ході зустрічі очільниця АРМА подякувала пану Послу за дружню добросусідську позицію, потужну підтримку на міжнародній арені та військову і гуманітарну допомогу у складний для України час.

Олена Дума коротко поінформувала Радека Матулу про основні принципи та напрями діяльності АРМА. Зокрема, було наголошено на важливості ролі, яку АРМА відіграє в антикорупційній інфраструктурі України. Наразі Агентство здійснює важливі кроки у створенні ефективної системи розшуку і управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також активами підсанкційних осіб на фоні широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

У свою чергу, пан Посол запевнив у підтримці України Чеською Республікою на шляху вступу до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

Також Радек Матула зазначив, що чеськими правоохоронними органами проводиться активна робота щодо моніторингу інформації щодо громадян рф, які підпадають під санкції. Загалом Чеська Республіка на сьогодні заморозила активів на понад 14 млрд. грн.

Серед іншого, сторонами обговорено плани та перспективи взаємної співпраці в майбутньому, зокрема щодо налагодження якісно нового рівня взаємодії між АРМА та аналогічними відомствами Чеської Республіки у сфері виявлення, розшуку та управління активами.

За результатами зустрічі, сторони висловили бажання розбудовувати конструктивні взаємовідносини, ґрунтуючись на основі відкритості та діалогу.