Ц
Ц
Ц
A
A
A+

111 мільйонів гривень нараховано на депозитні кошти АРМА у вигляді відсотків

14-09-2021

За час фактичної роботи АРМА, починаючи з кінця 2017-го року, завдяки управлінню арештованими коштами на депозитні рахунки АРМА нараховано близько 111 мільйонів гривень відсотків, що наразі становить майже п’яту частину поточної суми депозиту Агентства.

Станом на вересень 2021 року сума коштів на депозитних рахунках АРМА сягнула понад 605 мільйонів гривень.

Зазначимо, що відсоткова ставка для депозитних коштів Агентства є вищою, аніж у більшості комерційних банків. Це дозволяє АРМА ефективно зберігати економічну вартість активів у грошовій формі, що вигідно і їх власникам, які отримують кошти після скасування арештів, і державі, адже в разі конфіскації тіло депозиту разом з відсотками буде перераховане до держбюджету.

Варто наголосити, що наразі АРМА − єдиний державний орган, функціонал якого дозволяє капіталізувати арештовані грошові кошти.  

Нагадаємо, що депозитний портфель АРМА складається з коштів арештованих грошових активів та коштів, одержаних від продажу арештованого майна на електронних торгах. Відповідні активи розміщуються у державних банках на депозитних рахунках у гривнях, євро та доларах США.