Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Активи, передані АРМА у справах Національної поліції

24-09-2021

З початку 2021 року до АРМА надійшло 27 ухвал про передачу в управління Нацагентству активів, арештованих у кримінальних провадженнях, які розслідує Національна поліція України. Це – понад половина загальної кількості судових ухвал (всього 50), винесених станом на середину вересня цього року.

Зокрема, серед переданих Агентству арештованих активів - більше 20 земельних ділянок, загальна площа яких становить близько 250 га, корпоративні права, більше 150 одиниць рухомого та нерухомого майна, а також готівкові кошти загальною сумою більше 32 мільйонів у гривневому еквіваленті, що зберігаються на депозитних рахунках АРМА.

Водночас серед найбільших активів, переданих у справах Нацполіції в АРМА, - цілісний майновий комплекс ПАТ “Одеський нафтопереробний завод та майно “Ювелірної корпорації “ДЕМОС”.

Вказані активи є речовими доказами у кримінальних провадженнях, розслідуванням яких займається Національна поліція України.

Варто також зазначити, що органи Нацполіції найчастіше звертаються до АРМА щодо розшуку активів. Зокрема, за 8 місяців цього року відомство надіслало до Агентства 800 запитів, що становить 40% від усіх отриманих АРМА звернень від правоохоронців за цей період.

Нагадаємо, АРМА розшукує потенційно незаконні активи за запитами правоохоронних органів, які в ході розслідування корупційних та інших кримінальних злочинів можуть звертатися до суду щодо арешту та передачі активів в управління Агентству. Розпорядження АРМА таким майном, а також грошовими коштами, дозволяє зберегти і примножити економічну вартість арештованих активів до вироку суду.