Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Активи, передані в управління АРМА у провадженнях СБУ

20-10-2021

З початку 2021 року в управління АРМА передано низку активів, арештованих у рамках кримінальних проваджень, які розслідує Служба безпеки України. Зокрема, Агентству передано цілісний майновий комплекс та 100 % акцій АТ «Мотор Січ»  –  одного з найбільших світових виробників двигунів для літаків та вертольотів, а також 49,99 % акцій ПАТ «Донецькоблгаз» – найбільшої в Україні обласної газорозподільної компанії.

Показово, що лише активи «Мотор Січі» – це  кілька тисяч об’єктів рухомого та нерухомого майна, а також понад 5 тисяч акцій.

 Серед інших активів, переданих Агентству за клопотаннями слідчих СБУ в цьому році –  сільськогосподарська продукція, 20 земельних ділянок в Херсонській області, маслобійня, ковбасний та швейний цехи, консервний завод, готельний комплекс, кафе-бар, механічна майстерню, низка складських приміщень та іншої нежитлової нерухомості.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією АРМА та Міненерго щодо передачі в управління «Нафтогазу» арештованих акцій газопостачальної компанії за особливою процедурою. Рішення було ухвалене з метою усунення ризику збоїв в експлуатації газорозподільних систем у Донецькій області та несвоєчасної ліквідації аварійних ситуацій. 1 жовтня 2021 року АРМА і АТ «НАК «Нафтогаз України» уклали договір управління акціями ПАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз».