Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Антон Янчук: «Управління арештованим майном приносить бізнесу більший дохід»

16-10-2019

10 жовтня Голова АРМА Антон Янчук на запрошення Спілки українських підприємців зустрівся з представниками бізнес-спільноти. Головною темою для обговорення було управління арештованим майном, як можливості для розвитку бізнесу.

«АРМА є унікальним органом державної влади, оскільки виконання однієї з його функції, а саме функції управління арештованим майном – повністю залежить від інтересу бізнесу до співпраці. Це абсолютно новий ринок діяльності і нові можливості для розвитку бізнесу, причому у будь-якому напрямку», - зазначив Антон Янчук на початку зустрічі.

Голова АРМА пояснив представникам бізнесу, чим управління арештованим майном може бути для них цікавим.  «По-перше, беручи таке майно в управління, управитель по суті одразу отримує контроль над активом без попередніх інвестицій в нього. По-друге, управління арештованим майном відкриває нові можливості в тому числі вищого заробітку. Річ у тім, що це ризикований вид діяльності для бізнесу, адже дія договору управління нерозривно пов’язана з дією арешту. Відповідно, щодня є ризик припинення управління. Тому, аби компенсувати цей ризик, АРМА може пропонувати управителям винагороду за послугу управління вищу, ніж пропонує ринок за управління аналогічним майном, але непроблемним і необтяжливим», - розповів Антон Янчук.

Учасники зустрічі ставили багато цікавих запитань, завдяки чому обговорення перетекло у формат активного конструктивного та цікавого діалогу. Зокрема, обговорювалися питання механізму обрання управителів, умов участі у конкурсних відборах, які нещодавно були спрощені та актуальних конкурсів, що наразі оголошені Агентством.

АРМА було і залишається зацікавленим у діалозі з бізнесом, адже залежність ефективності і успіху функції управління арештованим майном напряму залежить від інтересу бізнесу до співпраці.