Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА докладає зусилля для підготовки майбутніх фахівців у сфері розшуку та управління активами

29-11-2022

В процесі комунікації з правоохоронними органами, адвокатами, державними реєстраторами, фахівцями депозитарних установ тощо, АРМА зіштовхується з низкою проблем через певний бар’єр, який спричинений специфікою роботи Агентства, новизною законодавчого регулювання ринку арештованих активів. Як наслідок, такі обставини підштовхнули Агентство до активної співпраці з навчальними та науковими закладами, котрі готують фахівців у близьких до напрямів діяльності АРМА сферах.  

Так, Нацагентство безпосередньо бере участь у процесі підготовки майбутніх фахівців та докладає максимум зусиль для того, щоб передати якомога більше знать та навичок, які зможуть в повному обсязі наблизити студентів до реальної роботи державних установ. В рамках співробітництва запланована розробка навчальних програм, стажувань та відкриття нових спеціальностей, які будуть готувати фахівців з урахуванням особливостей інституційної ролі АРМА в юридичній та економічній сферах країни.

Агентство вже підписало меморандуми про співпрацю з низкою вищих навчальних закладів, зокрема:

  • Державним закладом післядипломної освіти «Академія фінансового моніторингу»;
  • Університетом митної справи та фінансів;
  • Університетом державної фіскальної служби України;
  • Одеським державним університетом внутрішніх справ;
  • Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого.

 Окрім того, представників АРМА було включено до складу професійного дорадчого комітету Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана з метою забезпечення високої якості професійної підготовки здобувачів вищої освіти за рахунок реалізації спільних проектів та проведення спільних заходів, в результаті чого студенти матимуть змогу системно підтримувати комунікацію з працівниками АРМА та знайомитися з практичними аспектами і досвідом роботи Агентства.

Вказані заходи покликані сформувати більш точне уявлення випускників ВНЗ про роботу державних органів загалом та особливості функціонування АРМА в межах новітньої антикорупційної інфраструктури України. Таким чином, зусилля АРМА спрямовані на формування кваліфікованих кадрів для державної та приватної сфер, безпосередньо пов'язаних з розшуком незаконних активів та збереженням їх економічної вартості.