Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА, Мінекономіки та Прозорро.Продажі узгодили позиції щодо змін до діючої моделі реалізації активів

25-07-2023

На думку Голови АРМА, українське законодавство про публічні закупівлі є результатом приведення процедур державних закупівель до норм ЄС та містить прозорі, недискримінаційні, конкурентні та відкриті тендерні процедури. Це відповідає статті 148 Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Саме тому сьогодні відбувся черговий етап узгодження проекту постанови Кабміну, яка передбачає зміни до правил і процедур реалізації арештованого майна у відповідності до законодавства про публічні закупівлі.

В онлайн-нараді взяли участь Голова АРМА Олена Дума, заступник Міністра економіки Олексій Соболєв, а також представники акціонерного товариства «Прозорро.Продажі», Національного агентства та Мінекономіки.

Учасники провели конструктивне обговорення ключових положень проекту постанови та дійшли згоди з принципових питань, які має врегулювати документ. Після остаточного доопрацювання, фінальна редакція проекту буде надана заінтересованим органам, у тому числі Державній регуляторній службі, на погодження.

Керівник АРМА висловилась за якомога швидше проходження передбачених законодавством процедур та прийняття Урядом відповідної постанови для забезпечення продажів на засадах добросовісної конкуренції, відкритості, недискримінації учасників торгів та запобігання зловживанням.

«Одним з важливих пунктів моєї програми під час відбору Голови АРМА було забезпечення прозорої та ефективної реалізації активів. Ухвалення постанови дозволить позбутися продажів у ручному режимі та інших сумнозвісних практик у сфері реалізації майна. В цьому контексті АРМА прагне використати потенціал Прозорро.Продажі й водночас має ряд пропозицій щодо вдосконалення цієї системи та її адаптації до специфіки арештованих активів», - зауважила Олена Дума.