Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА отримало доступ до двох реєстрів Мінсоцполітики

15-11-2021

АРМА та Міністерство соціальної політики України врегулювали порядок електронної інформаційної взаємодії шляхом видання спільного наказу про затвердження відповідного Порядку. Зокрема, внаслідок підписання документу, врегульовано процедуру доступу Агентства до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій та Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що АРМА з метою виконання своїх функцій у сфері виявлення та розшуку активів має доступ до банківської таємниці, інформаційних ресурсів Державної казначейської служби України, Державного агентства рибного господарства України, Фонду державного майна України, Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про доходи фізичних осіб та ще низки реєстрів і баз даних (загалом близько 50). Крім того, АРМА має автоматизований доступ до аналітичної системи YouControl та доступ до бази даних Інтерполу «Викрадені твори мистецтва (Stolen Works of Art Database).

Також АРМА для отримання інформації про активи здійснює аналіз відкритих джерел даних (OSINT) як в Україні, так і за її межами, має доступ до платних баз даних.

Нагадаємо, що в результаті опрацювання 2605 звернень від правоохоронних органів, протягом десяти місяців цього року АРМА розшукало частки у статутних капіталах, цінні папери, грошові кошти та фінансові зобов’язання загальною вартістю близько 11,8 мільярда у гривневому еквіваленті.