Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА: передачі Херсонського нафтоперевалочного комплексу передував законний конкурс

28-08-2019

У зв’язку із появою неправдивих та незбалансованих матеріалів на тему передачі в управління Херсонського нафтоперевалочного комплексу Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) повідомляє про наступне.

По-перше, АРМА спростовує інформацію про відсутність конкурсу на управління об’єктами у Херсоні. Конкурс на обрання управителем цими об’єктами проведений згідно законодавства, що застосовується до проведення такого роду конкурсів. У конкурсі взяли участь вісім учасників.

По-друге, на підставі ухвали Київського районного суду м. Одеси 26 липня 2019 року в управління АРМА переданий не сам Херсонський нафтоперевалочний комплекс, а лише об’єкти нерухомого майна у складі цього комплексу. Інформація про це судове рішення була доступна у Єдиному державному реєстрі судових рішень з 29 липня 2019 року, що давало змогу зацікавленим особам взяти участь у конкурсі.

По-третє, з вересня 2017 року – тобто майже два роки – АРМА проводить авторизацію потенційних управителів мультифункціональною нерухомістю. Відповідно, будь-яка компанія, яка мала бажання співпрацювати з АРМА, могла пройти відповідну процедуру авторизації та отримати актуальну інформацію про всі конкурсні пропозиції щодо передачі в управління арештованого майна.

АРМА вкотре застерігає медіа від розповсюдження неправдивої інформації про застосування відкритих торгів до конкурсного відбору управителів арештованим майном. Ця процедура як різновид публічних закупівель не застосовується до конкурсного відбору управителів арештованими активами. Це підтверджується судовою практикою та роз’ясненням МЕРТ: на закупівлю послуг управителів не витрачаються державні кошти.