Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА передало в управління Овруцький щебеневий завод

25-10-2024

Працівники Центрального міжрегіонального територіального управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) за актами приймання-передачі передали переможцю конкурсного відбору на управителя  - ТОВ «Тамерлан-1» - об’єкти цілісного майнового комплексу Овруцького щебеневого заводу гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту.

Питання відновлення діяльності цього стратегічно-важливого для України активу було одним із пріоритетів керівництва Нацагентства.

Підписання проходило безпосередньо на території підприємства за участі прокурора Житомирської обласної прокуратури, представників відділу менеджменту активів Центрального ТУ АРМА, директора ТОВ «Тамерлан-1» (управителя) та в.о. директора щебеневого заводу.

Під час підписання актів приймання-передачі були обговорені основні шляхи фінансово-господарської діяльності управителя, які полягають у модернізації виробничого процесу підприємства та підвищення його енергоефективності.

В перспективі розглядаються варіанти закупівлі новітніх виробничих ліній з видобутку та переробки щебня, а також поступовий перехід заводу  на альтернативну енергетику, а саме: встановлення вітряків та сонячних панелей.

Вказані нововведення забезпечать енергонезалежність підприємства та зниження собівартості кінцевої продукції. АРМА контролюватиме процес управління цим активом для забезпечення надходжень до бюджету віе ефективності управління цим арештованим активом, що своєю чергою впливатиме на зміцнення економічної безпеки Держави.