Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА підозрює внутрішню диверсію через зникнення масиву документів

29-10-2019

28 жовтня стало відомо, що кілька десятків розпорядчих документів (наказів та інших документів) АРМА не знаходяться за місцем їх зберігання в АРМА.

Ці документи стосуються управління арештованим майном.

За вказаними фактами 29 жовтня було розпочато дисциплінарні провадження із відстороненням від виконання службових обов’язків деяких працівників АРМА; стартувало службове розслідування.

За результатами дисциплінарних проваджень та службового розслідування у Агентстві складуть відповідні висновки. У разі підтвердження втрати документів ці висновки будуть надані до правоохоронних органів для прийняття рішень в межах їхньої компетенції.

Варто звернути увагу, що до 08 листопада цього року аудиторська компанія проводить зовнішній аудит діяльності АРМА. Також в листопаді цього року заплановане оцінювання результатів діяльності керівника АРМА в СКМУ. Уряд та парламент вживають заходів зі створення комісії із зовнішнього контролю АРМА. Зрештою, найближчим часом розпочнеться перевірка АРМА Рахунковою палатою.

Ці обставини можуть свідчити про умисний характер дій певних осіб, приховування зазначених документів, з метою створення штучних перешкод діяльності АРМА та дискредитації останнього перед органами контролю та аудиту.