Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА поділилося з Нацполом досвідом розшуку активів рф та білорусі

20-10-2022

APMA бере активну участь у спільних з правоохоронними органами заходах, спрямованих на інтенсифікацію співпраці та підвищення ефективності взаємодії з питань виявлення, розшуку та управління активами.

 

Зокрема, 19 жовтня експертами АРМА, на запрошення Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, проведено лекційне заняття в Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації Національної академії внутрішніх справ для працівників підрозділів стратегічних розслідувань. Темою лекції став розшук та передача арештованих активів рф та рб в управління АРМА.

 

Під час заходу висвітлено кейси успішної взаємодії АРМА та правоохоронних органів у кримінальних провадженнях з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, в тому числі пов'язаних з фінансуванням дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, змiни меж території або державного кордону України. Крім того, обговорено ключові аспекти взаємодії пiдроздiлiв ДСР та АРМА з пріорітетних напрямкiв дiяльностi.

 

З-поміж іншого, представники Нацагентства повідомили колегам, що матеріали та висновки АРМА можуть використовуватися для встановлення та дослідження фактів поставок промислових товарiв подвійного призначення, вироблених в Україні, на територію рф та білорусі в обхід санкційних обмежень, їх належного документування та виявлення активів, одержаних від такої дiяльностi, з метою їх подальшого стягнення в дохід держави.