Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукано активи експолітика-колаборанта та його дружини

24-03-2023

Один з відомих підсанкційних екс-політиків, колаборант та очільник забороненої політичної партії, а також його дружина наразі є фігурантами низки кримінальних справ, які розслідують різні правоохоронні органи України.

Як зазначалось, АРМА здійснювало і продовжує забезпечувати розшук активів зазначених осіб у межах кримінальних проваджень.

Зокрема, АРМА в ході опрацювання звернення одного з правоохоронних органів встановило відомості щодо основних акціонерів ПрАТ "Дніпроспецсталь" ім. А.М. Кузьміна", до складу яких входять офшорні компанії, зареєстровані на Кіпрі. Одним із таких акціонерів виявилась офшорна компанія, що належить дружині колаборанта.

В межах опрацювання інших звернень АРМА було розшукано дороговартісні активи, якими володіють фігуранти, зокрема елітний готельний комплекс у Карпатах «Бескид». В подальшому на актив накладено арешт та передано в управління Національному агентству. Станом на сьогодні комплекс успішно передано управителю для збереження вартості.

Крім того, Агентством встановлено належність вказаним особам спорткомплексу та земельних ділянок у Київській області, які також було арештовано та передано АРМА. На даний момент для активу відібрано управителя – «Олімпійський навчально-спортивний комплекс «Конча-Заспа». Арештоване майно використовуватиметься для підготовки спортсменів національних збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Одним із найбільших та найдорожчих розшуканих активів у рамках кримінальних проваджень, де фігурують екс-депутат із дружиною, стала елітна яхта Royal Romance орієнтовною вартістю 200 мільйонів євро. Нині АРМА працює над реалізацією арештованого судна за кордоном, розробивши необхідні нормативно-правові акти та налагодивши контакти з провідними світовими аукціонами, які спеціалізуються на продажах такого майна.

«Кримінальні провадження щодо зазначених осіб тривають, і спеціалісти АРМА продовжують здійснювати аналітичні заходи з виявлення та розшуку активів у рамках цих справ. Тож можна з упевненістю констатувати – далі буде», - наголосив заступник Голови АРМА Філіп Пронін.