Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукує за кордоном активи 557 осіб, причетних до агресії рф

26-09-2022

За період дії воєнного стану в рамках роботи Task Force UA (Міжвідомчої робочої групи з питань розшуку, арешту та конфіскації активів осіб, причетних до агресії рф), в рамках транскордонного обміну інформацією, АРМА направлено 349 запитів до 87 країн та іноземних юрисдикцій з метою виявлення та розшуку активів 557 фігурантів, причетних до військової агресії рф проти України.

Станом на вересень отримано 88 відповідей від компетентних закордонних установ. Відповідну інформацію передано правоохоронним органам України.

За результатами заходів з виявлення та розшуку активів, спільно з міжнародними організаціями розшукано за кордоном 26 об’єктів нерухомого майна, 32 земельні ділянки, 27 автомобілів, 1 судно та 320 тис євро грошових коштів на закордонних рахунках. Серед елітних об’єктів - яхта Mr. Maverick, садиба у Франції та елітний будинок у діловому районі Лондона, які належать депутатам держдуми рф поточного скликання та членам їх сімей.

Наразі АРМА спільно з правоохоронними органами та зарубіжними партнерами опрацьовує механізми, які дозволять передавати російські активи на користь України. Це вимагає внесення змін до низки нормативно-правових актів, оскільки більшість кейсів є прецедентними і не мають аналогів не лише у вітчизняній, але й у міжнародній практиці.