Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА виправило більшість зауважень і рекомендацій Рахункової палати – Дмитро Жоравович

12-08-2022

В інтерв’ю виданню «Укрінформ» т.в.о. Голови АРМА Дмитро Жоравович прокоментував звіт Рахункової палати за підсумками аудиту роботи Агентства за минулий рік.

Зокрема, одне із зауважень Рахункової палати стосується того, що АРМА так і не запустило у промислову експлуатацію реєстр арештованих активів. 

«Наразі реєстр працює у тестовому режимі. Торік повноцінного запуску не відбулося через відсутність необхідного обладнання. Спершу його хотіли закупити за 40 млн грн, але ми змінили умови тендеру і переможець був готовий надати устаткування за 25 млн грн. Він не виконав своїх зобов’язань. За це агентство в судовому порядку вимагає стягнення штрафу з контрагента у розмірі 6 млн грн. При цьому нам вдалося розв’язати проблему, і Реєстр все ж таки  буде запроваджено у промислову експлуатацію на обладнанні Держспецзв’язку» - розповів очільник Нацагентства. 

Керівник АРМА повідомив, що у звіті йшлося також про неефективне використання службових автомобілів. «Агентство врахувало це зауваження і виправило всі недоліки. Також АРМА цього року провело реорганізацію штатної структури й посилило свої профільні підрозділи» - зауважив він. 

«Загалом агентство вже виправило більшість зауважень Рахункової палати і, сподіваюся, за наступні два роки роботи АРМА (інтервал аудиту Рахункової палати) зауважень не буде взагалі» - підсумував Дмитро Жоравович.