Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА залучає профільні установи для визначення характеристик та орієнтовної вартості арештованого зерна

26-07-2023

Міжрегіональні теруправління АРМА виконують чималий обсяг роботи, насамперед з огляду арештованого майна, збору важливої інформації про нього та здійснення заходів, необхідних для подальшого ефективного управління активами.

Так, працівники Південного МТУ АРМА, на доручення Голови Нацагентства Олени Думи, у найкоротші строки здійснили заходи для отримання додаткової інформації про якість арештованої сільськогосподарської продукції – понад 8 тис. тонн кукурудзи, пшениці та ячменю, переданих АРМА для реалізації на торгах. 

Для встановлення характеристик майна, що мають значення для його подальшої оцінки та формування лоту на майбутніх торгах, представники Південного МТУ звернулись до Одеської регіональної торгово-промислової палати та Державної продовольчо-зернової корпорації України з проханням визначити орієнтовну ціну 1 тонни та загальну вартість усіх видів зазначеного зерна. Також звернення стосується надання інформації про методику визначення вартості активу та  характеристики, які мають ключовий вплив на вартість зернових.

Нагадаємо, Олена Дума повідомила, що АРМА реалізує понад 8 тис. тонн зернових за ринковими цінами та у прозорий спосіб. Для цього Агентством вже  підготовлено повторний запит на Київську міську прокуратуру та надано доручення Південному МТУ АРМА щодо проведення повторного огляду сільгоспкультур з метою встановлення кількісних і якісних характеристик арештованого зерна.