Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Держава втратила мільйони гривень від неефективного управління елітною нерухомістю – Олена Дума

02-08-2023

Для підтримки державного бюджету в умовах воєнного стану АРМА проводить системні перевірки діяльності управителів активами.

В ході чергового моніторингу ефективності управління, Агентством встановлено систематичне порушення умов договору компанією, яка управляє елітною арештованою нерухомістю.

Так, управителю передано 24 активи у центрі Києва, Дніпропетровській, Полтавській та Донецькій областях загальною площею більш ніж 15 тис. кв. м. Оціночна вартість цього майна становить понад 330 мільйонів гривень.

При цьому управитель зазначеними активами за тривалий час не спромігся як забезпечити очікуваний розмір доходу від управління, так і виконати зобов’язання щодо надходжень до державного бюджету.

«Очевидно, що тисячі квадратних метрів нерухомості у центрі Києва мають апріорі приносити державі більше, аніж 100 тисяч гривень на місяць. Натомість саме такий результат показує один з управителів, якому передано арештоване майно відомого українського екс-політика та олігарха Костянтина Жеваго. Хочу вкотре наголосити – АРМА не допустить таких ситуацій. Агентство співпрацюватиме лише з відповідальним бізнесом, який сумлінно дотримується своїх зобов’язань перед державою та розуміє важливість підтримки бюджету у воєнний час», - підкреслила Голова АРМА Олена Дума.