Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Дмитро Жоравович: Поки АРМА не знайде управителя, важливі активи доцільно передавати на зберігання держпідприємствам

05-10-2022

У свіжому інтерв’ю для «Інтерфакс-Україна» керівник АРМА Дмитро Жоравович розповів, як запобігти ризикам простою важливих арештованих об’єктів.

За словами посадовця, раніше АРМА пропонувало варіант, коли під час процедури відбору управителя продовжувалась економічна діяльність. «Хотіли закріпити це на законодавчому рівні, але зараз процес зміни "нормативки" трохи сповільнився, війна змінила пріоритети законотворення. Знайшли вихід без змін до законодавства», – пояснює керівник відомства. Рішення полягає у досягненні домовленостей з правоохоронними органами про передачу важливих активів на відповідальне зберігання профільним державним підприємствам: на період, поки не буде знайдено управителя та  укладено з ним договір.

«Яскравий приклад: АРМА отримало понад 20 тис. залізничних вагонів, всі вони за рішенням суду наразі передані у тимчасове користування "Укрзалізниці". Те ж саме - щодо тепловозів Корюківського заводу. Приклад з іншої сфери: арештовані і передані нам в управління активи "4 каналу" знаходяться в розпорядженні Держкіно до моменту відбору нового управителя», – зазначив Дмитро Жоравович.

Наразі цей механізм використовується для об’єктів, які мають важливе значення для оборони, економічної та інформаційної безпеки країни.