Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Фахівці АРМА переймали досвід британських та американських експертів у сфері розшуку віртуальних активів

24-01-2023

Протягом 19-20 січня 2023 року фахівці АРМА у сфері виявлення та розшуку активів взяли участь у семінарі, присвяченому віртуальним активам, який відбувався за сприянням Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI).

Основними спікерами були досвідчені іноземні експерти з Великобританії та Сполучених Штатів Америки, які тривалий час професійно вивчають питання віртуальних активів.

Під час семінару спікери розкрили методи виявлення та розшуку віртуальних активів, виявлення криптовалютних активів під час проведення обшуку, шляхи встановлення слідів використання програмного забезпечення, яке використовується користувачами під час роботи з криптовалютою, та шляхи ідентифікації власників криптовалютного гаманця. Також учасники тренінгу обговорили й інші проблемні питання використання та відслідковування криптовалютних активів, що використовуються в злочинних цілях.

Крім того, на заході розкрито питання щодо порядку та процедури передачі в управління арештованих криптовалютних активів, методів та порядку управління (реалізації) такими активами.