Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Грігол Катамадзе: АРМА відкриває двері для молодих спеціалістів

26-07-2024

У рамках робочого візиту до Дніпропетровської області заступник Голови АРМА з євроінтеграції Грігол Катамадзе на базі Центру АРМА при Університеті митної справи та фінансів зустрівся зі студентам та викладацьким складом навчального закладу. Захід відбувся за участі ректора - Дмитра Бочарова, а також Голови Вченої ради Університету – Віктора Ченцова.

Однією з ключових цілей АРМА є впровадження дисципліни про розшук і управління арештованими активами на прикладі АРМА у всіх навчальних закладах України. Наразі триває процес залучення все більшої кількості студентів до ознайомлення з принципами роботи Нацагентства та його практичної роботи.

«Молоді, вмотивовані та професійні кадри – це майбутнє нашої країни. Ми маємо передати їм наш найкращий досвід, аби вподальшому вони будували сильну Україну», - зазначив Грігол Катамадзе.

Співпраця з Університетом є частиною ширшої стратегії Голови АРМА Олени Думи з розширення партнерства з провідними навчальними закладами України для підготовки кваліфікованих кадрів. 

Наразі на базі Південно-східного міжрегіонального територіального управління АРМА проходять навчальну практику студенти другого та третього курсів Університету. Їх вже знайомлять з ключовими напрямками роботи Нацагентства та долучають до проведення оглядів активів, переданих судом в управління АРМА.

Також, за результатами зустрічі в Університеті було погоджено і підписано План роботи Центру АРМА на 2024-2025 н.р., яким визначено перспективи подальшої співпраці.

Довідково

Університет митної справи та фінансів є наразі єдиним навчальним закладом в Україні, на базі якого створено Центр підготовки фахівців Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Мета створення Центру - сприяння формуванню освітніх та практичних компетенцій майбутніх працівників АРМА, обмін досвідом та співпраця в правозахисній, науковій та освітній діяльності. 

Основні задачі Центру: 

  • реалізація інноваційних освітніх заходів провідними фахівцями АРМА (майстер-класи, практичні семінари, відкриті лекції, тренінги тощо)
  • проведення конкурсів серед талановитих студентів Університету з метою організації їх подальшого стажування у підрозділах АРМА (у тому числі дистанційно)
  • проведення заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації працівників АРМА тощо.