Ц
Ц
Ц
A
A
A+

ІТ-лабораторія АРМА дозволяє ефективно розшукувати активи за допомогою новітніх технологій

21-07-2022

З метою ефективного здійснення заходів з виявлення та розшуку активів, зокрема із застосуванням новітніх технологій та методів, АРМА ініціювало створення IT-лабораторії для проведення сучасних forensic - заходів.

Повноцінне використання потужностей лабораторії стало можливим завдяки закупівлі Національним агентством програмно-апаратних комплексів для проведення forensic –  заходів, а також завдяки отриманню додаткового апаратного обладнання від Турецького агентства зі співробітництва та кооперації (TIKA).

Станом на сьогодні ІТ-лабораторія укомплектована сучасними програмними та програмно-апаратними комплексами, що дозволяють проводити forensic–дослідження з цифровими носіями інформації. Даний підрозділ має змогу проводити екстракцію даних персональних комп’ютерів під керуванням операційних систем Windows, Linux, MacOS, з цифрових носіїв інформації, таких як HDD/SHDD, SSD, USB Flash Drive, SD Card, RAM, Cloud Storage, а також мобільних пристроїв під керуванням iOS та Android.

Сучасні програмно-апаратні комплекси ІТ-Лабораторії АРМА надають можливість проводити поглиблений аналіз отриманої інформації, шукати взаємозв’язки, відновлювати видалену інформацію та будувати звіти.

Такий підрозділ необхідний, насамперед, для проведення глибокого аналізу даних з будь-яких цифрових носіїв інформації. Ці заходи сприяють підвищенню ефективності здійснення заходів із розшуку та виявлення активів, пришвидшують проведення розслідування кримінальних проваджень, а також дають поштовх плідній взаємодії з правоохоронними органами України у сфері поглибленого аналізу даних з будь-яких цифрових носіїв інформації з метою виявлення прямих чи опосередкованих зв’язків фігурантів кримінальних проваджень з активами в Україні та за кордоном. В рамках проведення forensic-заходів з розшуку та виявлення активів фігурантів кримінальних правопорушень, як на території України, так і закордоном, працівники IT-лабораторії здійснюють комплексну аналітику (з англ. Data Analysis) отриманих даних, яка буде поєднуватись із даними з офіційних державних реєстрів, інформаційно-аналітичних підсистем та відкритих даних. Метою цих заходів є виявлення прихованих взаємозв’язків фігурантів та активів, на які можливо накласти арешт.