Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівник АРМА оглянув арештовану нерухомість у Києві, яку пов’язують із росіянами

11-01-2023

Дмитро Жоравович відвідав арештовану нерухомість у центрі Києва, яка, за інформацією правоохоронних органів, до повномасштабного вторгнення рф через офшорну компанію належала російським власникам.

Восени 2022 року арештований об'єкт АРМА передало в управління державному підприємству. Управителем нерухомості загальною площею майже 2 900 кв. м. стало державне підприємство, що належить до сфери управління МВС. Оціночна вартість нежилого будинку на вулиці Мечникова складає близько чверті мільярда гривень.

Станом на сьогодні управителем завершено вжиття першочергових організаційних заходів, спрямованих на виконання взятих на себе зобов'язань умовами договору управління, таких як: забезпечення охорони та страхування активів, відкриття банківських рахунків та здійснення відповідних реєстрацій у податкових органах.

Наразі управитель розпочав проводити заходи з виконання програми управління арештованим майном. Зазначимо, що станом на початок року укладено перший договір оренди, відповідно до якого отримано дохід та забезпечено перше надходження до державного бюджету у сумі майже 90 тис. грн.

«Завдяки оперативним заходам та ефективній організації управління нині забезпечується збереження економічної вартості активу та перераховуються кошти до держбюджету», - зазначив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Як повідомлялося, під час фактичної передачі активу управителю АРМА зіштовхнулося з актами збройної протидії з боку невідомих осіб, що є далеко не першим випадком фізичного спротиву представникам Національного агентства при виконанні своїх законних повноважень. Завдяки оперативній та професійній реакції органів правопорядку, зокрема спецпідрозділів Національної поліції, доступ до арештованого активу було відновлено та забезпечено належну передачу об’єкта законно обраному управителю.