Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівник АРМА повідомив деталі управління арештованою «яхтою Медведчука»

24-06-2022

Один з найдорожчих активів, переданих АРМА за час війни з рф, готується до реалізації на відкритих торгах за кордоном.

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповів т.в.о. Голови АРМА Дмитро Жоравович.

Керівник АРМА зазначив, що саме Національне агентство розшукало цей актив, який наразі перебуває у порту хорватського міста Рієка.  За словами Дмитра Жоравовича, фізично до неї є доступ. На даний момент Агентство шукає майданчик за кордоном, на якому можна продати актив.

«Складно сказати, скільки на це потрібно часу. Минулого року ми продавали 3 тисячі тонн соняшникової олії, досить великий і дорогий актив. Увесь процес зайняв 30 днів. Продаж проходив за відпрацьованим механізмом на аукціоні ДП СЕТАМ. Тут, враховуючи специфіку іноземних юрисдикцій, процес буде довшим» - повідомив очільник Агентства.

Він наголосив, що обмежень стосовно участі в майбутніх торгах немає. «Загалом будь-хто може придбати цей актив. Втім, умови продажу визначає біржа, на якій буде виставлено майно. Вартість яхти – приблизно €200 млн», − прокоментував очільник АРМА.

Довідково

До війни Forbes оцінював статки Медведчука в $620 млн. Третина цієї суми, $190 млн, – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance.

Яхта побудована у 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді вона коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021 року Forbes оцінив її вдвічі дешевше.

З початком повномасштабної агресії рф проти України яхту було арештовано та передано в управління АРМА.