Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівництво АРМА обговорило з директором «Prozorro.Продажі» можливості реалізації арештованого майна

09-08-2022

Керівник АРМА Дмитро Жоравович та директор державного підприємства «Prozorro.Продажі» Олексій Соболев обговорили можливості співпраці у сфері реалізації арештованого майна на публічних торгах.

«Prozorro.Продажі» одна з найбільших в Україні систем онлайн аукціонів з продажу та здачі в оренду майна та інших активів. Відповідно, АРМА зацікавлене у диверсифікації майданчиків для реалізації арештованих активів з метою розширення аудиторії покупців та збільшення обсягу продажів. Це сприятиме більш ефективному збереженню вартості майна, яке підлягає реалізації.

Варто зазначити що існує певна специфіка продажу майна АРМА. Насамперед, Агентство не є власником цих активів, а лише виконує рішення суду про управління майном шляхом його реалізації на торгах. На активи, що передаються в управління АРМА, накладені обтяження у вигляді арешту у кримінальному провадженні, що суттєво впливає на їх ринкову вартість та процедури розпорядження ними.

Відтак для повноцінної співпраці сторонам належить синхронізувати регламенти своїх процедур, зокрема щодо проведення оцінки вартості майна перед реалізацією та рецензування відповідних звітів про оцінку.