Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівництво АРМА провело зустріч з Американською торговельною палатою в Україні

30-09-2022

Відбулася зустріч керівництва АРМА з віце-президентом та представниками компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (ACC).

Спілкування відбулось в межах візиту представників палати з метою налагодження діалогу між АРМА та бізнес-спільнотою.

Під час зустрічі учасники обговорили існуючі проблеми і можливості залучення бізнесу до управління арештованими активами. Представники Нацагентства роз’яснили процедуру конкурсних відборів управителів, а також ознайомили гостей із портфелем активів, які передано в управління АРМА.

Одне з важливих питань, порушених в ході обговорення, − ризики та переваги ринку арештованих активів, зокрема і в розрізі конкретних кейсів.  

Очільник АРМА Дмитро Жоравович наголосив на необхідності посилення взаємодії та ефективної співпраці між АРМА та бізнес-спільнотою, яка є чи не найважливішою передумовою результативного розпорядження арештованою власністю. Адже подолання економічних наслідків війни з росією вимагає максимальної кооперації держави та приватного сектору.  Тим більше, що, за словами віце-президентки АСС Тетяни Прокопчук, 96% компаній-членів палати мають намір продовжити діяльність в Україні наступного року.

Підсумком зустрічі стала домовленість про організацію нового діалогу між АРМА та АСС у розширеному форматі, із залученням експертів та більшого кола підприємців з різних сфер економіки.