Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівництво АРМА зустрілося з Послом Королівства Данія в Україні

22-06-2021

Сьогодні відбулася зустріч т.в.о. Голови АРМА Віталія Сигидина з Послом Королівства Данія в Україні Олє Егбергом Міккельсеном.

Також у зустрічі взяли участь заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло, керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Аллан Паг Крістенсен та начальник Міжнародного управління АРМА Сугак Людмила.

У ході зустрічі очільник АРМА поінформував  Посла Королівства Данія в Україні та представників ЄС про головні зміни в роботі відомства та досягнення Агентства за минулі роки, навів показники за ключовими  напрямами діяльності, вказав на існуючі виклики в роботі, а також поділився планами АРМА на майбутнє.

Як зазначив пан Посол: «Ваші виклики – це наші спільні виклики і ми маємо долати їх шляхом спільного відкритого діалогу».

Крім того, Віталій Сигидин подякував іноземним партнерам за незмінне сприяння розвитку АРМА, зокрема, відзначив ефективну підтримку Посольством Королівства Данія, Європейським Союзом та Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні (EUACI) у посиленні інституційної спроможності Агентства.

«З моменту запуску Агентства,  АРМА та  EUACI встановили високий рівень співпраці і АРМА може розраховувати на продовження потужної підтримки з боку EUACI», – відзначив керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Аллан Паг Крістенсен.

Під час зустрічі сторони детально обговорили питання законодавчих ініціатив реформування АРМА та відзначили, що ефективне функціонування інституції можливе за наявності комплексного і якісного законодавчого забезпечення.

Представниками ЄС було відзначено, що Агентство утворювалося як частина антикорупційної інфраструктури на виконання зобов’язань в рамках безвізового діалогу, а тому сталість розвитку Агентства, його інституційна розбудова та незалежність є надзвичайно важливими.

За результатами зустрічі сторони резюмували бажання й надалі розбудовувати конструктивні взаємовідносини, ґрунтуючись на основі відкритості  та діалогу.