Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Конкурс для управителя активами «Вінницяпобутхім»: АРМА отримало документи від 10 учасників

18-11-2022

До АРМА подали документи 10 компаній, які виявили намір взяти участь у конкурсному відборі управителя для низки активів ПрАТ «Вінницяпобутхім», кінцевим бенефіціарним власником якого є відома російська компанія.

Після ретельного вивчення документації на відповідність учасників критеріям конкурсу АРМА розгляне пропозиції потенційних управителів та ухвалить рішення про результати відбору.

Інформацію про підсумки конкурсу Національне агентство оприлюднить відразу після прийняття відповідного рішення.

Треба зазначити, що в ході аналізу документів по даному об'єкту, фахівці АРМА виявили невідповідності фактичних даних зазначених в судовій ухвалі та державних реєстрах.

Згідно з судовими ухвалами, арешт накладено на нерухоме та рухоме майно, торгівельні марки, земельні ділянки та комплекс виробничих будівель та споруд, що належать акціонерному товариству «Вінницяпобутхім».

Таким чином, в управління АРМА перейшли корпоративні права, що становлять 100% статутного капіталу, в розмірі 1,5 млрд. грн, а також готова продукція та сировина, вартість яких понад 500 млн грн.

Водночас, як встановили співробітники Національного агентства арештоване товариство є власником лише близько ¾ нерухомого майна підприємства, що потенційно може спричинити труднощі в ході проведення оцінки його вартості та укладення договору управління. Відтак фахівці АРМА вживають заходів для усунення наявних ризиків в межах компетенції органів.

Довідково. ПрАТ «Вінницяпобутхім» спеціалізується на виробництві миючих синтетичних порошкоподібних засобів, товарів побутової хімії, парфумно-косметичної продукції.

Компанія була створена ще у 1999 році на базі Вінницького хімічного заводу.
ПрАТ «Вінницяпобутхім» випускає продукцію багатьох торгових марок, серед яких: «Сарма», «Невская Косметика», «Ушастый нянь».