Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Мережа CARIN закликала 54 країни віддавати пріоритет запитам від АРМА щодо розшуку активів

23-05-2022

Задля розшуку злочинних активів, у тому числі російського походження, АРМА продовжує співпрацювати з усіма уповноваженими міжнародними організаціями, які спільно охоплюють 159 юрисдикцій.

Зокрема, Агентство звернулось до Cекретаріату Камденської міжвідомчої мережі з питань повернення активів (CARIN) та Глобальної мережі  контактних пунктів Інтерполу з розшуку активів з проханням опрацьовувати запити, які надійшли від АРМА, у максимально стислі строки з метою виявлення та розшуку активів осіб, причетних до воєнних дій на території України. Тепер запити, які надходять від України та запити від країн-членів мережі, які спрямовані на підтримку правоохоронних органів та санкцій, пов'язаних з воєнними діями в Україні, мають пріоритет серед інших подібних запитів.

Також CARIN закликала членів мережі сприяти виявленню та розшуку активів юридичних та фізичних осіб, які можуть бути об’єктом розслідування правоохоронних органів чи урядових санкцій, накладених в результаті агресії проти українського народу.

Крім того, починаючи з 24 лютого 2022 року АРМА вже направило понад 330 запитів щодо 549 фігурантів до 87 країн. За результатами опрацювання цих звернень іноземними партнерами, Агентство у стислі строки отримує відповіді, які містять максимально повну та розширену інформацію.

Наразі АРМА спільно з Секретаріатом CARIN опрацьовується питання щодо управління та продажу за кордоном активів осіб, причетних до воєнних дій на території України, з метою звернення отриманих коштів в дохід України.

Також важливо зазначити, що на звернення АРМА, рф та Білорусь виключили зі складу CARIN.

Таким чином, АРМА посилило механізми, які можуть бути використані для розшуку активів осіб, причетних до збройної агресії в Україні, натомість Росія та Білорусь позбавлені доступу до джерел інформації.

 

Довідково:

Станом на сьогодні CARIN включає 54 країни, у тому числі 28 держав-членів ЄС та 9 міжнародних організацій. Крім того, об’єднання тісно співпрацює з п'ятьма регіональними мережами з повернення активів (ARIN-AP, ARINSA, ARIN-EA, ARIN-WA, ARIN-CARIB), які сукупно формують стійку мережу практиків з розшуку активів по всьому світу.