Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Минулого року АРМА розшукало кошти та корпоративні права на понад 60 мільярдів гривень

24-01-2023

Протягом 2022 року АРМА опрацювало понад 7 тис. звернень від правоохоронних органів та Міністерства юстиції щодо виявлення та розшуку активів в Україні та за кордоном, що є рекордним показником у порівнянні з попередніми роками.  

Понад 4,4 тис. запитів надійшло безпосередньо у рамках кримінальних проваджень від правоохоронних органів, зокрема, найбільше від Національної поліції, прокуратури, БЕБ, СБУ та ДБР.

Завдяки комплексному опрацюванню звернень Національним агентством розшукано грошові кошти, цінні папери та частки у статутних капіталах загальною вартістю понад 60 мільярдів гривень.

Крім того, фахівцями АРМА виявлено та розшукано близько 198 тис. одиниць майна, зокрема 28 одиниць авіаційного транспорту, 150 морських та річкових суден, понад 15 000 об’єктів житлової та нежитлової нерухомості тощо. Серед іншого розшуканого майна – земельні ділянки, сільськогосподарська техніка, автомобільний, трубопровідний транспорт та ін.

На розшукані активи в подальшому може бути накладено арешт, передано в управління АРМА та конфісковано на користь держави.

Варто також зазначити, що крім інформації про факт існування та місцезнаходження потенційно злочинних активів, АРМА надає правоохоронцям інформацію про історію набуття активів та пов’язані з цим фінансові транзакції, дані про пов’язаних осіб, які можуть бути причетні до правопорушень, а також інформацію про встановлені факти інших правопорушень, про які не вказано у запитах правоохоронних структур.  Надана Агентством аналітична інформація може бути долучена органами досудового розслідування до матеріалів слідства у вигляді доказової бази.