Ц
Ц
Ц
A
A
A+

На користь АРМА ухвалено понад 90% рішень у судах різних інстанцій

20-07-2022

АРМА продовжує здійснювати ефективне самопредставництво в судах в умовах воєнного стану.

На сьогодні Нацагентство супроводжує 109 справ, які перебувають на розгляді в судах різних інстанцій. При цьому понад 90% судових рішень у розглянутих справах ухвалено на користь Агентства.

Зокрема, в межах справ щодо трудових спорів АРМА збережено бюджетні кошти на загальну суму понад 2,6 млн грн. Йдеться про позовні заяви колишнього керівного складу відомства, а саме: екс-голови АРМА Янчука А.В., колишнього начальника Управління менеджменту активів Різника В.С., екс-заступника голови АРМА Павленка В.І. та колишнього начальника Управління правового забезпечення Потьомкіна А.О.

Зазначені результати свідчать, що приймаючи рішення, зокрема з кадрових питань, АРМА діє в межах законодавства України.

Крім того, на користь Нацагентства прийнято низку рішень в господарських спорах, пов’язаних з майновими вимогами щодо:

  • стягнення витрат на професійну правничу допомогу (позивач – ТОВ «С.П.Т.»);
  • визнання недійсним договору купівлі-продажу майна та стягнення майнової шкоди (позивач - ТОВ «Охоронне підприємство «Група Скіф»);
  • стягнення шкоди внаслідок реалізації цукру-піску (позивач – ДП «АГРОФОНД-ЗЕРНО»);
  • відшкодування майнової шкоди (позивач – ПП «Дінекс-Трейд»);
  • визнання недійсними договорів управління (позивач – ТОВ «Енергія-Новий Розділ»), тощо.

У результаті належного представництва АРМА в судах у вказаній категорії справ, Нацагентством забезпечено збереження бюджетних коштів на загальну суму понад 8,9 мільйонів гривень.

Також Агентство постійно здійснює контроль за строками виконання договірних зобов’язань контрагентами, невиконанням чи неналежним виконанням ними договірних зобов’язань.

Так, у 2022 році до Державного бюджету України перераховано кошти у сумі понад 1,25 млн грн за невиконання договірних зобов’язань ТОВ «Алтаюр» (контрагент порушив договірні зобов’язання, а саме не здійснив поставку товару (апаратно-програмного комплексу для забезпечення роботи реєстру (резервне обладнання). Зобов’язання було забезпечено завдяки умовам укладеного договору (банківська гарантія).

Водночас у липні 2022 року АРМА подано дві позовні заяви до Господарського суду міста Києва про стягнення штрафних санкцій з юридичних та фізичних осіб-підприємців за невиконання умов договорів на загальну суму понад 7 млн грн.