Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство отримало доступ до Реєстру національних публічних діячів України

02-01-2018

29 грудня 2017 року між Національним агентством та громадською організацією «Центр протидії корупції» було підписано договір щодо отримання повного доступу до облікового запису «Відкритий реєстр національних публічних діячів України». Відтепер Національне агентство має можливість отримання відомостей у форматі машинозчитуваних даних з подальшою їх інтеграцією у внутрівідомчі аналітичні системи. Це суттєво оптимізує час та ресурси для виконання покладених на агентство завдань. 

Відкритий реєстр національних публічних діячів України – це відкрита інформаційна база даних, яка покликана сприяти у реалізації діяльності щодо виявлення публічних діячів, їх близьких та пов’язаних осіб, встановлення кінцевого бенефіціарного власника (контролера), проведення обов’язкового та внутрішнього фінансового моніторингу тощо.

Використання зазначеного реєстру є додатковим джерелом інформації, яка підвищить ефективність функції виявлення та розшуку активів.

Нагадаємо, що Національне агентство з метою виявлення та розшуку активів (згідно до пункту 1 статті 16 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів») вживає заходів щодо виявлення та розшуку активів з метою накладення на них арешту та їх конфіскації відповідно до звернень органів, що здійснюють досудове розслідування, прокуратури, судів.