Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство вперше передало для реалізації на аукціоні арештоване майно – Антон Янчук

03-11-2017

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів та OpenMarket (ДП "СЕТАМ") розпочали співпрацю з реалізації арештованого майна.

Першими лотами в системі стали 5 автомобілів елітних марок. Загальна стартова вартість яких складає майже 7 млн грн.

«Сьогодні вперше в історії Нацагентство передає арештовані активи у кримінальному провадженні для реалізації. За рішеннями Печерського районного суду це майно було передану АРМА в управління за ініціативою Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України», – повідомив Голова Національного агентства Антон Янчук та додав, що кошти від реалізації транспортних засобів буде спрямовано на спеціальний депозитний рахунок. Якщо власника визнають винним  або в рамках кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді кошти, отримані від їх реалізації, підлягають конфіскації і будуть перераховані до держбюджету. Якщо ж його виправдають, то кошти будуть повернуті з відсотками.

«Наша мета – зберегти економічну цінність активів. Адже ціна на авто чи електронну техніку швидко знижується», – наголосив Голова Національного агентства.

Інститут реалізації арештованих у кримінальному провадженні активів успішно діє у багатьох країнах світу, передбачений низкою міжнародних актів і його запровадження в Україні (шляхом прийняття Закону) було передбачено низкою міжнародних зобов’язань України.

У свою чергу, генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов зазначив, що підприємство має значний досвід продажу таких транспортних засобів та всі необхідні умови для їх зберігання.

 

 

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) –  центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноважений на  формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, та/або з управління активами, на які накладено арешт або які конфісковано у кримінальному провадженні.

 

OpenMarket (ДП "СЕТАМ) – система електронних торгів арештованим майном через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 року.