Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ успішно почали опалювальний сезон

21-10-2020

Арештовані та передані в управління АРМА Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ забезпечили вчасний старт нового опалювального сезону.

Завдяки тривалим спільним зусиллям керівництва Кабінету Міністрів України, АРМА, НАБУ та відібраного Агентством управителя ТОВ «Нафтогаз Тепло» цього року вдалося вчасно налагодити постачання тепла і гарячої води мешканцям Новояворівська та Нового Роздолу у Львівській області.

Активна підготовка до опалювального сезону 2020-2021 рр. фактично тривала з початку цього року. Підготовча робота суттєво ускладнювалася низкою перешкод, у тому числі високим рівнем зношеності тепломереж та обладнання, диверсіями невідомих осіб та неможливістю управляти ТЕЦ як цілісними майновими комплексами, оскільки частина майна не була арештована і не передавалася в управління АРМА.

З метою забезпечення вчасного початку опалювального сезону АРМА вживало всіх необхідних заходів, зокрема систематично зверталося з пропозиціями до всіх відповідальних сторін – уряду, правоохоронних органів, місцевої влади – для вирішення існуючих проблем. Представники Агентства спільно з управителем брали безпосередню участь в інвентаризації майна теплогенеруючих підприємств. В подальшому за ініціативи АРМА було порушено питання про накладення арешту на частину об’єктів ТЕЦ, без яких унеможливлювалося ефективне управління комплексами.

Попри досягнутий результат, управління обома ТЕЦ на Львівщині зберігає чимало складних викликів. Насамперед, йдеться про необхідність великих капітальних інвестицій у відновлення теплових мереж та ремонт виробничих потужностей. Актуальними залишаються також проблеми значних боргових навантажень на підприємства та протидія їх належній роботі з боку третіх осіб.

Втім, незважаючи на вказані проблеми, АРМА та управитель ТОВ «Нафтогаз Тепло», за підтримки Кабміну, готові надалі забезпечувати безперебійне функціонування Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, від чого залежить повсякденна життєдіяльність десятків тисяч громадян.