Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Очільник АРМА Віталій Сигидин зустрівся з представниками Моніторингового комітету ПАРЄ

07-07-2021

Керівник АРМА Віталій Сигидин та співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Альфред Хеєр та Біргір Торарінссон обговорили питання розбудови та інституційного розвитку АРМА, як однієї із складових антикорупційної системи України у контексті виконання міжнародних зобов’язань щодо боротьби з корупцією.

Участь у зустрічі також взяли заступник Керівника Секретаріату Моніторингового комітету ПАРЄ Бас Кляйн та заступниця керівника Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

У ході зустрічі очільник АРМА поінформував представників делегації ПАРЄ про сталий інституційний розвиток та досягнення установи за минулі роки, навів показники за ключовими напрямами діяльності, вказав на існуючі виклики в роботі, а також поділився планами АРМА на майбутнє.

Крім того Віталій Сигидин подякував представникам ПАРЄ за допомогу, яка надається АРМА в рамках реалізації спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи "Партнерство заради належного врядування".

Під час зустрічі сторони детально обговорили питання законодавчих ініціатив реформування АРМА та відзначили, що ефективне функціонування інституції можливе за наявності комплексного і якісного законодавчого забезпечення.

Представники Моніторингового комітету ПАРЄ відзначили важливість зміцнення та подальшої розбудови органів, відповідальних за боротьбу з корупцією в Україні.

За результатами зустрічі сторони резюмували бажання й надалі розбудовувати конструктивні взаємовідносини, ґрунтуючись на основі відкритості  та діалогу.