Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Очільниця АРМА доручила розробити порядок конкурсного відбору управителів активами

10-07-2023

Голова АРМА Олена Дума дала доручення профільним структурним підрозділам Національного агентства розробити проект Порядку конкурсного відбору управителів арештованими активами.

Зазначений документ має врегулювати та офіційно закріпити процедуру відбору управителів на конкурентних засадах відповідно до законодавства про публічні закупівлі. Саме це законодавство, згідно зі ст. 148 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, є результатом приведення державних закупівель до acquis Європейського Союзу та містить прозорі, недискримінаційні, конкурентні принципи тендерних процедур. Головна мета вищевказаної ініціативи - відновлення прозорості в роботі АРМА та створення передумов для істотних надходжень до бюджету.

Розробка і затвердження вказаного Порядку дозволить визначати управителів на основі чітких правил і процедур, яких повинні дотримуватись відповідальні працівники АРМА при ухваленні відповідних рішень. Крім того, цей крок сприятиме поінформованості потенційних управителів щодо змісту та порядку етапів конкурсів, дій уповноважених осіб з відбору управителів, кваліфікаційних критеріїв, строків проведення конкурсів тощо.

Варто зазначити, що на необхідності розробки та запровадження такого документу раніше неодноразово вказували громадські антикорупційні організації.