Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Олена Дума: АРМА починає перевірку ефективності управління найбільшими активами

25-07-2023

«АРМА розпочинає перевірки по найбільш резонансним та важливим для держави кейсам. Наша мета дуже чітка – управління активами на мільярди гривень має бути ефективним та приносити бюджету воюючої країни належні доходи», - заявила Голова АРМА Олена Дума.

АРМА почало перевірку ефективності управління відомою мережею АЗС «Глуско», яку було арештовано та передано Агентству у травні минулого року.

Керівник АРМА Олена Дума повідомила, що Нацагентство отримало інформацію про неналежне виконання управителем умов договору управління, зокрема про подачу недостовірних даних стосовно витрат і доходів від управлінської діяльності.

«Управитель вже понад рік користується активами «Глуско», а це фактично 89 автозаправних комплексів, 8 земельних ділянок, 2 нафтобази та корпоративні права 35 компаній. При цьому за весь час до Державного бюджету перераховано лише 1 мільйон 151 тисячу гривень, що викликає цілком обгрунтовані питання щодо ефективності управління», - зазначила очільниця АРМА.

Водночас, згідно наявних в Агентства документів, управитель не подає або не оформлює інформацію стосовно майже половини отриманих від АРМА автозаправних комплексів, внаслідок чого бюджет щомісяця недоотримує значну суму коштів.

Заходи з моніторингу ефективності управління мережею «Глуско» проводяться Комісією з контролю за ефективністю з управління активами АРМА відповідно до постанови Кабінету Міністрів України N351 та триватимуть до 31 липня цього року. Згідно з умовами договору управління, установник управління (АРМА) має право достроково в односторонньому порядку відмовитись від договору у разі неналежного виконання управителем визначених умов. 

Про результати перевірки та ухвалені на її підставі рішення буде повідомлено додатково.  Нагадаємо, у травні 2022 року управителем мережі АЗС «Глуско», відповідно до статті 21-1 Закону про АРМА, урядом визначено ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».