Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Представники АРМА взяли участь у міжнародному Zoom-тренінгу щодо управління складними активами

05-11-2021

02-04 листопада 2021 року представники АРМА взяли участь у міжнародному Zoom-тренінгу «Управління складними активами», який відбувся за підтримки Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН) та Академії Генеральної прокуратури Узбекистану, на запрошення Секретаріату Міжвідомчої мережі з повернення активів Західної та Центральної Азії (ARIN-WCA).

Під час участі у тренінгу представники АРМА ознайомились із досвідом іноземних країн, та розповіли про підходи АРМА щодо виявлення, розшуку та управління криптовалютами, нерухомими активами, торгівельними компаніями або компаніями, що володіють активами.

Протягом трьох днів учасники відпрацьовували кращі практики з управління злочинними активами у групах, вивчали законодавчі підходи різних юрисдикцій та практичні приклади, а також було представлено презентації міжнародних експертів у зазначених сферах.

Окрім України, участь у тренінгу взяли 10 юрисдикцій Західної та Центральної Азії, генеральний директор Asset Reality (Велика Британія), практикуючий експерт УНЗ ООН з управління активами, Служба маршалів США, а також міжнародні експерти з повернення активів.

Проведення подібних тренінгів є важливим і корисним для запровадження спільних підходів та бачення на міжнародному рівні, що суттєво підвищить ефективність процесу виявлення, розшуку та управління активами, покращить транскордонне та міжвідомче співробітництво, а також обмін інформацією.