Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Представники АРМА взяли участь у засіданні робочої групи з боротьби з корупцією та відмивання грошей у штаб-квартирі ГУАМ

29-11-2019

З 28 по 29 листопада у штаб-квартирі Секретаріату Організації за Демократію та Економічний розвиток – ГУАМ відбулась зустріч з Грузинською Стороною, яка є координатором Робочої підгрупи з боротьби з корупцією та відмивання грошей (м. Київ).

У ході 21-го засідання Робочої підгрупи, учасники обмінялися інформацією та досвідом щодо оперативної ситуації та діяльності компетентних органів держав-членів ГУАМ у сфері запобігання корупції та відмивання грошей, щодо розслідувань корупційних схем по розкраданню коштів (фондів), отриманих від міжнародних партнерів.

Під час зустрічі обговорювались питання щодо виявлення доходів, отриманих злочинним шляхом, за допомогою віртуальних та електронних грошей. У рамках обміну інформацією, учасники поділились національною практикою з повернення коштів з офшорних зон та розглянули кейси в цій сфері. Обмінялися досвідом проведення аналізу узагальненої інформації  з метою виявлення ознак фінансування тероризму. Крім того, спеціалісти із Міністерства фінансів Грузії презентували матеріали на тему відмивання грошей через казино (ігрові будинки) та торгівлю нерухомістю.

Для АРМА участь у подібних заходах є важливим досвідом в питанні боротьби з корупцією та відмивання грошей, а також виявленню та розшуку активів, отриманих злочинним шляхом.