Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Представники Національного агентства взяли участь в обговоренні проблемних питань «майнінгу» криптовалют в Україні

09-02-2018

Представники Національного агентства взяли участь у роботі круглого столу «Проблемні питання «майнінгу» криптовалют в Україні. Шляхи вирішення», який відбувся 7 лютого ц.р. в приміщенні ІА «Укрінформ». 

Під час обговорення було порушено питання щодо існуючих ризиків та загроз від анонімних транзакцій не тільки для власників криптовалютних гаманців, але і як інструменту для легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму, інших злочинів.

Саме анонімність операцій з криптовалютами спонукає зловмисників використовувати такий інструмент у протиправній діяльності. Як приклад, учасники круглого столу згадали нещодавнє виявлення правоохоронними органами схеми фінансування ДНР/ЛНР з використанням криптовалют.

Також у ході заходу учасники обговорили питання щодо необхідності визначення повноважень державних органів у сфері регулювання та контролю за операціями з криптовалютами. На думку учасників одним з перших кроків має бути створення ініціативної групи з підготовки проектів законодавчих актів у зазначеній сфері.