Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Приміщення комплексу «Гуллівер» передані в управління компанії-управителю

08-02-2018

8 лютого завдяки спільним діям Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції на виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року всупереч опору невстановлених осіб всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах  торговельно-офісного комплексу «GULLIVER», за адресою: м. Київ, площа Спортивна, 1А, були фактично передані в управління Національному агентству.

Наразі Національне агентство фактично передало такі приміщення в управління компанії-управителю відповідно до укладеного договору управління майном.

Національне агентство наголошує, що наразі єдиним законним володільцем зазначених приміщень є компанія-управитель на підставі вказаного договору управління майном.

Відповідно, всі перешкоди такому управлінню є незаконними та порушують як права компанії-управителя, так і зазначене рішення слідчого судді, що є кримінально караним діянням.

Разом з тим, наразі компанія-управитель на підставі вказаного договору уповноважена на передання зазначених приміщень в оплатне користування всім бажаючим особам. Відповідно, особи, які займали вказані приміщення до їх фактичного передання компанії-управителю, мають змогу оперативно укласти з нею відповідний договір оренди, що дозволить їм перебувати там на законних підставах.

У зв’язку з поширенням в деяких ЗМІ інформації про недобросовісні дії представників компанії-управителя, останньою на місце подій викликана слідчо-оперативна група для з’ясування цих обставин у встановленому законом порядку.

Нагадаємо, що під час неодноразових спроб Національного агентства встановити, які компанії перебувають на зазначених поверхах офісного центру, агентство зіткнулося зі спротивом та небажанням орендарів поверхів дати можливість доступу до приміщень. Невідомі особи, порушуючи зазначене рішення слідчого судді та вимоги Закону, сьогодні як і в минулі рази чинили перешкоди та спротив представникам Національного агентства  та Головної військової прокуратури щодо виконання такого рішення та передачі зазначених приміщень в управління Національному агентству.

Невиконання законних вимог посадових осіб Національного агентства щодо усунення порушень законодавства у сфері управління активами є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 188-48 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню є злочином відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що Національне агентство діє виключно в правовому полі. На сьогодні всі рішення суду щодо передачі приміщень в торговельно-офісному комплексі «GULLIVER» в управління Національного агентства є чинними, і, відповідно, до вимог законодавства обов’язковими до виконання всіма без виключення особами.