Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Прийнято в управління понад 20 об’єктів нерухомості за один день

26-01-2018

25 січня цього року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, на підставі відповідних ухвал слідчого судді прийняло в управління чергові об’єкти нерухомості та передало їх в управління управителю.

Це арештовані у кримінальному провадженні 11 квартир та 15 машиномісць у житловому комплексі преміум класу у місті Києві.

З частиною користувачів квартир вже укладено нові договори оренди. Відповідно, вже в лютому кошти за користування житлом будуть перераховані до Державного бюджету України.

При цьому, так само як і під час прийняття в управління активів 23 січня, у ході прийняття в управління цього пакету нерухомості працівникам Національного агентства здійснювались перешкоди зі сторони третіх осіб, які представились представниками власників вказаних активів, проте, доказів своїх повноважень вони не надали.

Національне агентство висловлює вдячність органам прокуратури та Національній поліції, завдяки злагодженій співпраці яких агентство змогло виконати відповідні ухвали слідчого судді, а також було забезпечено охорону громадського порядку.

При цьому, Національне агентство вкотре наголошує, що невиконання законних вимог посадових осіб Національного агентства щодо усунення порушень законодавства у сфері управління активами є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 188-48 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Більше того, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню є злочином відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України.