Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Спеціалісти АРМА опанували функціонал платформи Європолу SIENA

14-03-2023

Фахівці Національного агентства завершили сертифікований курс з безпечного обміну інформацією через платформу SIENA.

За допомогою платформи відбувається обмін оперативною та стратегічною інформацією між офіцерами зв’язку, аналітиками та експертами Європолу, держав-членів Євросоюзу та третіх країн, з якими Європол має меморандуми про співпрацю.

Використання SIENA сприятиме більш швидкому та змістовному обміну інформацією з іноземними партнерами, оскільки платформа стала каналом обміну інформацією для спеціалізованих правоохоронних підрозділів, офісів з повернення активів (ARO), підрозділів фінансової розвідки (FIU), підрозділів Об’єднаної оперативної групи з боротьби з кіберзлочинністю (J-CAT) тощо.

Важливо, що стратегія Європолу передбачає подальший розвиток SIENA шляхом удосконалення архітектури управління інформацією Європолу та швидкого впровадження нових методів і технологій. Це засвідчує, що сьогодні дана платформа має ключове значення для боротьби зі злочинністю в країнах ЄС, і приєднання до неї АРМА є ще одним кроком до покращення обміну інформацією у сфері виявлення та розшуку іноземних активів.

Представники АРМА тривалий час вели переговори з Європолом, результатом яких стало отримання АРМА надійного інструменту співпраці з офісами ARO в країнах ЄС через мережевий додаток SIENA.

Варто зазначити, що наразі АРМА налагоджено взаємодію з усіма авторитетними міжнародними організаціями у сфері виявлення та розшуку іноземних активів, які спільно утворюють стійку глобальну світову мережу з іншими пов'язаними організаціями, діють як консультативна група для органів, які працюють у напрямку розшуку незаконних активів та сприяють обміну інформацією у галузі.