Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Уряд підтримав пропозицію АРМА про передачу активів «Укрнафтобуріння» в управління «Укрнафти» за особливою процедурою

25-05-2023

Уряд погодився з пропозицією АРМА та Міноборони щодо застосування особливої процедури передачі активів «Укрнафтобуріння» в управління публічному акціонерному товариству «Укрнафта». Водночас рішенням Кабміну ПАТ «Укрнафта» та Міноборони було доручено вжити відповідно до законодавства дієвих заходів, спрямованих на запобігання перериванню функціонування активів та/або ризику збою у постачанні природного газу, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій.

За словами т.в.о. Голови АРМА Дмитра Жоравовича, уряд вп’яте погодився з Національним агентством і використав спрощену процедуру, яку застосовують, зокрема, якщо є ризик збою або переривання постачання природного газу. Така процедура дає змогу на законних підставах та у максимально стислі строки налагодити управління активом, а також гарантувати його безперебійне функціонування. На сьогодні за цією процедурою в управління державним компаніям передано дві ТЕЦ у Львівській області, 26 облгазів, мережа АЗС «Глуско» та Донецькоблгаз.

Нагадаємо, що у квітні цього року за матеріалами ДБР суд арештував корпоративні права чотирьох підприємств, які було передано в управління АРМА. Зокрема, арештовано активи ПрАТ «Укрнафтобуріння», ТОВ «Сахалінське», ТОВ «Сіріус-1» та ТОВ «Іст Юроуп Петролеум».

Проте, 3 травня районний суд Києва скасував раніше винесене ним рішення про арешт корпоративних прав ПрАТ «Укрнафтобуріння» за клопотанням адвоката компанії.

4 травня за повторним клопотанням Офісу Генерального прокурора та ДБР Печерський районний суд Києва повторно арештував та передав в управління АРМА корпоративні права зазначеного підприємства.