Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Уряд підтримав пропозицію АРМА про передачу акцій «Донецькоблгазу» в управління НАК «Нафтогаз»

15-09-2021

Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією АРМА та Міністерства енергетики щодо передачі в управління компанії групи НАК «Нафтогаз України» арештованих акцій ПАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз».

Вказане розпорядження уряд прийняв у середу, 15 вересня.

Рішення ухвалене з метою усунення ризику збоїв в експлуатації газорозподільних систем у Донецькій області та несвоєчасної ліквідації аварійних ситуацій. 

«Це вже другий, критично важливий для забезпечення життєдіяльності цілих регіонів, арештований актив, який уряд за ініціативою АРМА передав в управління державній компанії. Використання при цьому механізму призначення управителя замість тривалої процедури його конкурсного відбору дозволяє насамперед уникнути ризиків переривання у постачанні газу споживачам» - зазначив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Нагадаємо, що розпорядження Кабміну прийняте у рамках особливого порядку відбору управителів для стратегічних та соціально важливих активів, що застосовується в особливих випадках і дає змогу найбільш ефективним державним компаніям на законних підставах та у максимально стислі строки налагодити управління об'єктами критичної інфраструктури. Практичне застосування такого механізму стало можливим завдяки нещодавно ухваленому парламентом законопроєкту 5309, яким внесено зміни до Спеціального закону про АРМА.